Ricoh neemt Eyefi Cloud over

Ricoh neemt Eyefi Cloud over

Jasper van Bladel 1370 0
De Cloud-dienst van wifi-geheugenkaartenmaker Eyefi wordt overgenomen door Ricoh Innovations Corporation, onder welke vlag ook camerafabrikant Pentax valt.

Deze clouddienst, waar je een onbeperkt aantal foto's (jpg en raw) kunt opslaan, is een belangrijk onderdeel van het Eyefi-concept. Alle Eyefi Mobi-kaarten komen inclusief een abonnement op de Eyefi Cloud, bij de Pro-versie krijg je een jaar lang toegang.

Ricoh, de naam waar ook Pentax onder valt, neemt de Clouddienst nu dus over. Beide bedrijven zijn blij met de overname en zien volop mogelijkheden om samen verder te innoveren. De overname is voor klanten niet direct merkbaar en voor bestaande klanten van Eyefi Cloud blijft alles gewoon bij het oude. 

Eyefi Cloud

De foto's die je vanaf de geheugenkaart naar je smartphone of tablet verstuurt, kun je vervolgens vanuit de app direct naar de cloud sturen. De grote bestanden staan dan niet langer op je mobiele apparaat, wel blijven er kleinere afbeeldingen beschikbaar zodat je ook zonder internetverbinding altijd je hele fotoselectie kunt bekijken. Het originele bestand kun je via de webinterface op de computer weer downloaden vanaf een willekeurige locatie. Om je databundel te sparen kun je er voor kiezen om de foto's te uploaden wanneer je een wifi-verbinding tot je beschikking hebt.

Eyefi Cloud - webinterface
Al je foto's in de Eyefi Cloud zijn te benaderen - en in volledige resolutie te downloaden - via de webinterface.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper