Ricoh introduceert CX2 met 10.7x zoom

Julian 463 0
Nog geen half jaar na de introductie van de CX1 komt Ricoh met de CX2. Het nieuwe model is grotendeels gelijk aan zijn voorganger, de tweede versie krijgt meer zoom (28-300mm) en is iets sneller.

De Ricoh CX1 was voorzien van 7x optische zoom, de nieuwe CX2 kan verder zoomen met bereik van 28-300mm bij diafragma van f/3.5-5.6. Dankzij de snelle cmos-sensor kan de CX2 in volledige resolutie 5 beelden per seconde vast leggen. Iets meer dan de CX1, die maximaal bij 4 fps kon fotograferen. De 9.29-megapixel cmos-sensor blijft gelijk, net als de beeldprocessor en het 3-inch lcd-scherm met 920.000 beeldpunten.


Verbeteringen

De bediening van de camera is in enkele opzichten verbeterd. In de hdr-modus is er nu ook een AUTO-stand, die de camera zelf laat bepalen hoe sterk de ‘dynamic range expansion’ toegepast moet worden. Ook de autofocusfuncties zijn uitgebreid, met Pre-AF-stand, waarbij de camera de focus bijstelt op het moment dat het onderwerp beweegt en Continuous-AF-stand, die hetzelfde doet mits je de sluiter half indrukt.


Nieuwe creatieve modi

Ricoh heeft de CX2 voorzien van een aantal nieuwe scene-instellingen. Naast de gewone zwart-witmodus vind je in de nieuwe camera de high-contrast B&W mode, voor zwart-witfoto’s met hoog contrast. De nieuwe ‘miniaturize mode’ vervaagt de boven en onderkant van het beeld, wat het kenmerkende ‘miniatuureffect moet nabootsen wat je met tilt-shift objectieven krijgt. Als laatste is er de ‘manner mode’, die met een druk op de knop de flitser, het focushulplicht en alle geluiden uitschakelt, handig voor in musea of andere plaatsen waar stilte gewenst is.


De Ricoh CX2 komt in het Verenigd Koninkrijk op de markt voor een adviesprijs van 299 pond. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend.