Ricoh Imaging toont prototype fullframe Pentax-dslr

Ricoh Imaging toont prototype fullframe Pentax-dslr

Julian 2451 2
De langverwachte fullframe-camera van Pentax is op komst. Ricoh Imaging toont op de CP+ een prototype van het toestel. Het is nog niet bekend onder welke naam de camera door het leven gaat. Eind 2015 moet de fullframe-dslr op de markt komen.

Al jaren wordt er gesproken over de komst van een fullframe Pentax-dslr. Het is nu eindelijk duidelijk wanneer het toestel komt. Ricoh Imaging zal op de CP+ fotobeurs, die plaatsvindt van 12 tot 15 februari in Japan, een prototype tonen.

De fabrikant geeft weinig details over het toestel. Ook het typenummer is nog niet bekend. We weten alleen dat de camera een fullframe-sensor krijgt en dankzij een crop modus ook gebruik kan maken van DA-objectieven, die zijn ontwikkelt voor camera's met cropfactor.

We vermoeden dat Ricoh Imaging een Sony-sensor zal gebruiken in de fullframe-camera. Ook in de Pentax-dslr's met aps-c-sensor zitten cmos-sensoren van die fabrikant. Voor het fullframe-toestel zou Pentax bijvoorbeeld de 36-megapixelsensor kunnen gebruiken, die we kennen uit camera's als de Sony A7R.

Ricoh Imaging heeft een foto gepubliceerd waarmee we een idee krijgen van het uiterlijk van de Pentax fullframe-dslr. De fabrikant geeft echter aan dat het uiteindelijke model, dat eind 2015 op de markt moet verschijnen, hier nog van kan afwijken.

Pentax fullframe prototype

afbeelding van Anoniem

Wat zijn ze er laat mee. Nu zullen de oude analoge Full frame lenzen wel in prijs stijgen

afbeelding van BertHermans

Nu zal bij velen de K-3 in de aanbieding gaan....