Ricoh GXR bekroond met iF Gold Award

Redactie 830 0
Op de iF product design awards 2011 heeft Ricoh met zijn compacte GXR een Gold Award in de wacht gesleept. De fabrikant krijgt daarmee internationale erkenning voor de bijzondere vormgeving van de camera.

De iF design award is een internationaal geprezen award voor het beste en meest in het oog springende productdesign. Ook dit jaar werden er weer vanuit alle hoeken van de wereld producten aangemeld om mee te dingen naar de prijs.

De winnende inzendingen werden gekozen om hun internationale bekendheid en hun uitzonderlijke design. Van de 2756 aangemelde producten uit 43 landen werden er 993 bekroond met een prijs. De Gold Award die Ricoh in de wacht sleepte met de GXR wordt alleen uitgereikt aan de top vijftig van beste producten.


GXR

De GXR is een camera waarvan je niet alleen het objectief, maar een complete module met sensor en objectief verwisselt. Hierdoor kan je profiteren van een grotere flexibiliteit en een hogere beeldkwaliteit. Dat viel kennelijk in de smaak, want vanaf nu mag Ricoh 'officieel' rekenen op internationale erkenning van de GXR.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie