Ricoh GR digital V krijgt mogelijk aps-c-sensor

Julian 1591 1
Ricoh heeft al vier versies van haar GR Digital high-end-compact uitgebracht. Deze werd tot nu toe altijd voorzien van een 1/1.7-inchsensor en lichtsterk 28mm-objectief. Mogelijk krijgt de GR Digital V een grote sensor.

Ricoh heeft diverse patenten voor aps-c-objectieven. Deze zouden mogelijk gebruikt kunnen worden in modules voor het GXR-systeem, maar kunnen ook toegepast worden in een compacte camera met vaste lens en grote sensor.

Tot nu toe heeft Ricoh GR Digital-camera's altijd voorzien van een lichtsterke 28mm in combinatie met een 1/1.7-inchsensor. Een patent van Ricoh toont een 14mm f/2.5 en een 19mm f/2.5. Die eerste is geschikt voor een micro four thirds-sensor met cropfactor van 2x, de tweede voor een beeldchip van aps-c-formaat. Beiden zouden een equivalent van 28mm opleveren en lijken dus geschikte kandidaten voor een Ricoh GR Digital met grote sensor.

Een tweede patent toont een 23mm f/2.5 en 27mm f/1.9. In combinatie met een aps-c-sensor zou dat brandpunten in 35mm en 40mm-equivalent opleveren.

Mogelijk kunnen we op de CP+ Photo Imaging Show eind januari in Japan de aankondiging van een nieuwe Ricoh GR Digital V met grote sensor verwachten.

Ricoh GR Digital V
Krijg de Ricoh GR Digital V een grote sensor?

afbeelding van Arigo Gouverneur

Oeh, stoer, een GR met 40mm lensje... *want*