Ricoh geeft GXR en GR III nieuwe functies

Julian 473 0
Ricoh heeft firmware-updates uitgebracht voor de GXR en GR Digital III. De update voegt een flink aantal nieuwe opties toe, waaronder sterkere ruisreductie. De 50mm GXR-module krijgt een focuslimiter.

Volgens Ricoh bregt de nieuwe firmware elf verbeteringen in het GXR-systeem. De Ricoh GR III kreeg eerder al een firmware-update die functies toevoegde, desondanks voegt de update van vandaag nog vijf verbeteringen door.

Zowel de GXR als de GR III krijgen een nieuwe ‘MAX’ setting voor ruisreductie. Ook worden er witbalansopties toegevoegd en daarnaast diverse verbeteringen in de bediening.

Snellere autofocus

Ricoh belooft snellere autofocus bij gebruik van de GXR in combinatie met de 50mm f/2.5 Macro-module. Je krijgt na de update de beschikking over een focuslimiter. Je kunt kiezen uit een scherpstelbereik tussen 10 en 30 cm of  tussen 7 en 10 cm.

Alle informatie over firmware 1.17 voor het GXR-systeem en versie 1.07 voor de GR Digital III is te vinden op de support-website van de fabrikant, waar je de updates ook kunt downloaden.