Ricoh G700 rampencamera, alleen voor Japan

Julian 798 0
Ricoh komt met de G700, een compactcamera bestand tegen het betere gooi en smijtwerk. De fabrikant heeft al een gebruiksdoel voor ogen. 'Handig in rampomgevingen', aldus het persbericht. Voorlopig is de camera alleen in Japan verkrijgbaar.

Met de G700 mikt Ricoh op gebruiksomgevingen zoals bouwputten, rampgebieden, medische faciliteiten en productielocaties. De camera is daarom voorzien van IP68 rating en MIL-STD-810F gecertificeerd.

In goed Nederlands betekent dit dat je de camera twee uur lang vijf meter diep onder water kunt dompelen, hij volledig stofdicht is en je hem 26 keer van twee meter hoogte op een houten vloer met betonnen ondergrond kan laten stuiteren. Dat mag zelfs met de optionele groothoek­converter, al moet je het dan bij anderhalve meter hoogte laten.

Hypochloorzuur

Mocht de camera vies worden, dan behoort schoonmaken met ethanol of ontsmettings­middelen op basis van hypochloorzuur tot de geoorloofde methoden.

Wachtwoord

Op de Ricoh G700 kunnen diverse functies (zoals het terugkijken van bestanden of aanpassen van instellingen) beveiligd worden met een wachtwoord. Je kunt zelfs instellen dat het gebruik van een SanDisk WORM (write once, read many) geheugenkaart verplicht is. Ook krijg je het Ricoh EC1 softwarepakket meegeleverd dat kan zien of de foto’s geschoten met de G700 naderhand zijn aangepast.

Specificaties

De Ricoh G700 fotografeert met een 12-megapixel ccd en heeft 5x optische zoom met bereik van 28 tot 140mm. Een 3-inch lcd met 920.000 beeldpunten dient tevens als zoeker. Filmen kan in 720p met MotionJPEG-codering.

Prijs en beschikbaarheid

Ricoh brengt de G700 voorlopig alleen in Japan op de markt voor een nog onbekende adviesprijs. Over een introductie in andere landen is nog niets bekend.