Ricoh en Pentax gaan nauwer samenwerken

jesse kraal 1368 1
Na de overname van Pentax werd Pentax Ricoh Imaging (PRI) opgericht. Deze sub-organisatie binnen Ricoh houdt zich bezig met de ontwikkeling van Pentax-camera's. Vanaf april 2012 zal PRI ook verantwoordelijk worden voor Ricoh-camera's.
Pentax Ricoh

Ondanks het overnemen van Pentax, wordt de ontwikkeling van Ricoh-camera's nog altijd door Personal Multimedia Product Company (PMMC) gedaan. Ricoh gaat deze afdelingen nu reorganiseren. PMMC zal zich gaan toeleggen op de zakelijke markt, terwijl PRI volledig verantwoordelijk zal worden voor het ontwikkelen van zowel Pentax- als Ricoh-camera's.

Volgens Ricoh heeft de reorganisatie als doel het verbeteren van klantrelaties en het ontwikkelen van innovatie diensten en producten. Alhoewel daar gerust een kern van waarheid in zal zitten, is vooral het kostenaspect waarschijnlijk erg belangrijk. Beide merken hebben een vrij sterke eigen identiteit en we hopen dat producten zoals de Ricoh GR Digital hier niet onder gaan lijden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Eva Joos, http://goaltrainingen.nl

Samenwerken zou inderdaad een meeropbrnegst moeten geven: 1+1=3. Maar als de samenwerking vooral gaat over besparen kan dit nadelig zijn voor de ontwikkeling. Eva Joos.