Ricoh CX6 met snellere autofocus

jesse kraal 2145 0
Ricoh heeft haar compactcamera CX5 opgevolgd met de CX6. Deze verbetert het Hybrid AF-systeem zodat scherpstellen nog maar 0,01 seconde kost. Je krijgt daarnaast 10,7x optische zoom, een back-lit-cmos en MagicWhite lcd.

Met de CX6 borduurt Ricoh voort op de CX5. Het objectief en de sensor bleven dan ook gelijk. De sensor is een back-lit cmos-sensor van Sony-fabricaat. Deze biedt voor een compactcamera met een 1/2,3-inch-sensor een heel behoorlijke beeldkwaliteit.

Ricoh CX6

Objectief

Het objectief heeft een bereik van effectief 28-300mm. Een veelzijdig bereik, al heeft een deel van de concurrentie al objectieven die beginnen bij 24mm. De maximale diafragmaopening is f/3.5-5.6. Om bij moeilijke lichtomstandigheden uit de voeten te kunnen, voorziet Ricoh de CX6 van een gestabiliseerde sensor.

Hybrid AF

Ricoh heeft de Hybrid AF uit de CX5 verder verbeterd. Volgens de fabrikant kan de camera nu in 0,01 seconde scherpstellen. Ook het lcd is verbeterd. Net als de GR Digital IV profiteert de CX6 van Sony's WhiteMagic-techniek. Aan de 920.000 rgb-beeldpunten worden nog eens 310.000 witte beeldpunten toegevoegd. Dat resulteert in een scherm dat volgens Ricoh 170% helderder is dan die van zijn voorganger.

Ricoh CX6

Prijs en beschikbaarheid

De Ricoh CX6 ligt vanaf begin december in de Nederlandse winkels. De adviesprijs bedraagt 299 euro. Je mag dan kiezen uit een zilvere, zwarte of roze uitvoering. Op de website van Ricoh kun je al een aantal testfoto's bekijken.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse