Ricoh CX5 met verbeterde autofocus

Julian 1430 0
Ricoh komt opnieuw met een update in de CX-serie. Een half jaar na de CX4 presenteert de fabrikant nu de CX5. Het nieuwe model heeft een verbeterd autofocussysteem en beschikt over nieuwe 'super resolution'-technologie.

De nieuwe Ricoh CX5 is in veel opzichten gelijk aan zijn voorganger. Zo krijg je 10.7x optische zoom met bereik van 28 tot 300mm en dezelfde 10-megapixel bsi-cmos-sensor. Ook het 3-inch lcd met 920.000 beeldpunten en de 720p-filmfunctie zijn gebleven.


Hybride AF

Speerpunt van het nieuwe model is een nieuw hybride autofocussysteem, dat afstandsinformatie en contrastdetectie combineert om sneller scherp te stellen. Volgens Ricoh kan de CX5 daardoor in 0.2 seconden autofocussen, onafhankelijk van de zoomstand. Ten opzichte van de CX4 zou de snelheid daarmee in sommige standen verdubbeld zijn.

Superresolutie

De nieuwe super-resolution technologie lijkt een variant op digitale zoom. Volgens Ricoh kun je hiermee foto's maken met 600mm equivalent, met 'minimaal kwaliteitsverlies'. Er zijn meer softwarematige vernieuwingen in de vorm van nieuwe Cooking, Fireworks en Continuous Golf Swing-scenemodi.


Groen?

Hoewel je afgaande op de persafbeeldingen zou denken dat Ricoh de CX5 in het zwart, roze en metallicgroen op de markt brengt is die laatste variant volgens het persbericht een zilveren uitvoering.

Wat de Ricoh CX5 in euro's gaat kosten is nog niet bekend. In het VK krijgt de camera een adviesprijs van 259,95 pond. Testfoto's kun je alvast bekijken op de website van de fabrikant.