Ricoh CX4 is CX3 in nieuw jasje

Julian 1466 0
Bij Ricoh weet je waar je aan toe bent, stipt om het halve jaar verschijnt er een nieuwe CX-camera. Zodoende is het nu de beurt aan de CX4, die vrijwel identiek is aan de CX3. Het nieuwe model heeft meer rondingen en betere beeldstabilisatie.

Hoewel Ricoh met grote regelmaat nieuwe CX-camera’s op de markt brengt, hoef je als bezitter van een voorgaand model niet meteen naar de winkel te rennen om de opvolger te halen. In de basis is de CX4 vrijwel identiek aan de CX3. De 10-megapixel bsi-sensor en het objectief met bereik van 28 tot 300mm zijn gelijk. Wel claimt Ricoh de beeldstabilisatie in de CX4 verbetert te hebben, waardoor gemiddeld zo’n 3.7 stops winst te behalen zou moeten zijn.


AF-tracking

Nieuw is de toevoeging van ‘subject-tracking AF’, waarbij de autofocus onderwerpen kan volgen. Ook heeft Ricoh een aantal nieuwe functies toegevoegd zoals de ‘night landscape multi-shot mode’, waarin vier belichtingen gecombineerd worden tot een ‘ruisvrije’ opname.
In de ‘creative shooting mode’ kun je je creatieve lusten botvieren met soft focus, cross process en toy camera effecten.

Rondingen

Voor het eerst geeft Ricoh de behuizing van de CX-serie een kleine facelift. De CX4 heeft wat meer rondingen, waardoor de camera ‘beter je zak in glijd’, aldus de fabrikant. Het 3-inch lcd met 920.000 pixels blijft gelijk aan de voorgaande modellen.


Testfoto’s

De camera komt op de markt in zwart, ‘champagne silver’ en ‘purple pink’. Ricoh heeft nog geen prijskaartje verbonden aan de CX4. Wel kun je een aantal testfoto’s geschoten met de nieuwe camera bekijken op de website van de fabrikant.