Ricoh CX3 met bsi-sensor en HD-video

Julian 616 0
Ricoh introduceert de CX3. De compact met 10x zoom is grotendeels gelijk aan zijn voorganger, maar krijgt een nieuwe 10-megapixel ‘back side illumination’ sensor, verbeterde HDR-modus en kan filmen in 720P-resolutie.

De Ricoh CX camera’s volgen elkaar in hoog tempo op. De CX3 lijkt veel op zijn voorganger, maar voegt een aantal interessante verbeteringen door. Zo is de 9-megapixel cmos-sensor vervangen door een nieuw exemplaar met 10 megapixels. Het betreft een ‘back-illuminated’ sensor, die voor betere resultaten bij hoge iso-waarden moet zorgen. Ook heeft Ricoh de CX3 voorzien van dezelfde ruisreductie-algoritmes als de high-end GR Digital III.


Het 28-300mm zoomobjectief blijft gelijk, net als de behuizing en het 3-inch lcd met hoge resolutie van 920.000 beeldpunten. De CX3 fotografeert met maximaal 5 beelden per seconde in volledige resolutie. Een HD-filmfunctie ontbrak in de voorgaande modellen, de nieuwe sensor maakt 720P-video mogelijk.

HDR-modus

De kenmerkende HDR-modus, die Ricoh met de CX1 voor het eerst introduceerde is uitgebreid. Naast de sterkte van het effect kun je nu ook kiezen om prioriteit te geven aan detail in de hooglichten of schaduwen van de foto.Volgens Ricoh springt de CX3 ook beter om met energie, hoewel de batterij gelijk blijft gaat deze in de nieuwe camera langer mee. Een batterijlading zou goed moeten zijn voor 310 foto's.

Naar verwachting verschijnt de CX3 vanaf 19 februari in de winkels, voor een adviesprijs van 349 euro. De camera is verkrijgbaar in zwart, blauw en roze.