Richard Mosse – 'The Enclave'

Richard Mosse – 'The Enclave'

jesse kraal 2077 0
Als er één ding is waaraan je de foto's van Richard Mosse kunt herkennen, dan is het wel de diepe magenta kleur die de vegetatie heeft in zijn foto's uit de serie Enclave. In Foam opent 21 maart 2014 een tentoonstelling van dit werk, de foto's zijn te zien tot en met 1 juni dit jaar.

De Democratische Republiek Congo wordt al jaren geteisterd door geweld: massamoorden, seksueel geweld en hinderlagen. Geschat wordt dat de onrusten in Congo sinds 1998 al aan 5,4 miljoen mensen het leven hebben gekost. In 2012 en 2013 reisde fotograaf Richard Mosse samen met filmmaker Trevor Tweeten en geluidskunstenaar Ben Frost door het Afrikaanse land. Het resulteerde in de installatie 'The Enclave'.

Mosse heeft de serie geschoten op speciale infraroodfilm, oorspronkelijk bedoeld om vanuit de lucht eenvoudig vegetatie van camouflage te kunnen onderscheiden. Niet alleen de foto's zijn op dit materiaal gemaakt, Tweeten heeft ook video geschoten met deze infraroodfilm, voorzien van geluiden opgenomen door Frost.

Openingstijden

De installatie en bijbehorende fotowerken van 'The Enclave' zijn vanaf 21 maart 2014 te zien in Foam, Amsterdam. 1 juni 2014 is de laatste dag van de tentoonstelling. Foam is dagelijks geopend van 10:00-18:00, op donderdagen en vrijdagen van 10:00-21:00.

Richard Mosse

Foto's © Richard Mosse

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse