Revl Arc 4K-actioncam heeft ingebouwde leveling gimball

Revl Arc 4K-actioncam heeft ingebouwde leveling gimbal

PieterMolenaar 1870 0
Een startup heeft op een crowdfundingproject opgestart voor een 4K-actioncam met een ingebouwde, gemotoriseerde gimbal om de horizon continu te rechten. De Revl Arc kan video live streamen, terwijl een app de gebruiker editwerk uit handen moet nemen.

Hoewel de meeste actioncams spectaculaire beelden op kunnen nemen van buitensportactiviteiten, vallen de meeste door de mand als de cam schuin wordt gehouden of gedraaid. Deze bewegingen ogen vaak niet natuurlijk. Ook is niet iedere actioncam voorzien van beeldstabilisatie.

Horizon recht

De Revl Arc lost dit probleem volgens de bedenkers op door een ingebouwde, gemotoriseerde gimbal die de camera continu horizontaal probeert te houden aan de hand van vier soorten sensors: een gyrometer, een barometer, een magnetometer en een accelerometer. Dus ook als je met de camera opeens ondersteboven hangt, zorgt de ingebouwde gimbal ervoor dat met een vloeiende beweging het beeld weer horizontaal komt te staan. De gimbalfunctie wordt terzijde gestaan door elektronische beeldstabilisatie.

Eenvoudig editen

De vier sensors leveren niet alleen live data voor bijvoorbeeld de hoogste sprong en 'airtime' bij kitesurfen, maar de gegevens worden door de Revl-smartphoneapp ook gebruikt om bijzondere momenten te selecteren. Hiervoor kan gebruikgemaakt worden van een externe sensor voor bijvoorbeeld de hartslag of gps. Met de Revl-app kan je de automatisch geselecteerde scenes via drag-and-drop simpel editen tot een filmpje en delen met vrienden of sociale media.

Indiegogo

Revl heeft op het moment van schrijven al 59 procent van het einddoel van het project op Indiegogo opgehaald met nog een maand te gaan. De Revl Arc wordt naar verwachting vanaf december uitgestuurd naar voorinschrijvers. Vroege beslissers kunnen de 4K-actioncam, inclusief verwisselbare, gekleurde ringen rond de Arc-behuizing en twee bevestigingen voor respectievelijk een statief en een standaard actioncammount, aanschaffen voor 349 dollar. Daarna kost deze bundel 399 dollar.