Review: Samsung NV20

Julian 501 0
De Samsung NV20 is het nieuwste model in Samsungs 'New Vision' serie. Met een stijlvol uiterlijk en indrukwekkende specificaties zijn onze verwachtingen hoog. We namen de camera onder handen en laten je onze bevindingen zien in deze review.

Net als zijn voorgangers is de achterkant van de Samsung NV20 bezaait met zwarte knoppen. Op het eerste gezicht is de functie hiervan onduidelijk, tot je de camera aanzet en de bijbehorende functies op het scherpe 2,5 inch LCD-scherm verschijnen. Deze Smart Touch bediening werkt erg prettig. De corresponderende functies op het scherm lichten op bij een subtiele aanraking van de toetsen. Zo scrol je snel en gemakkelijk door de instelmogelijkheden. Die zijn dan ook ruimschoots aanwezig. De NV20 bied je volledige handmatige controle over je foto's, maar ook de voorgeprogrammeerde scene-opties ontbreken niet. 

Megapixels blijven een belangrijk verkoopargument, zodoende is de NV20 uitgerust met een 12 megapixel beeldsensor. Ondanks dat de sensor in aantal beeldpunten omhoog is gegaan, is het formaat van de CCD juist licht geslonken ten opzichte van zijn voorgangers. De NV20 gaat tot ISO 3200, al moet je in die stand met 3 megapixels genoegen nemen.