Review: RosaBag - Cameratas voor vrouwen

Redactie 3003 0
Vrouwelijke fotografen zullen niet graag met hun saaie, zwarte cameratas op stap gaan en willen er al helemaal niet mee gespot worden op een feestje. Maar om je dslr nou in je handtas te proppen is ook weer zo wat. De RosaBag is de oplossing voor dit probleem.

Een cameratas inclusief handtas of een handtas inclusief cameratas? Volgens het brein achter het concept, Margriet Mudde, moet de RosaBag plaats bieden aan een standaard spiegelreflex, een tweetal objectieven en wat noodzakelijke spulletjes.

Wij deden een poging om de voorgeschreven apparatuur en zoveel mogelijk persoonlijke spullen in de tas te krijgen. We bereikten het maximum bij: een flesje water, paraplu, deodorant en een portemonnee. Vermoedelijk zal de gemiddelde vrouw dus aardig moeten schrappen in het aantal 'noodzakelijke spulletjes'.


Bescherming

Een derde objectief of flitser wordt mogelijk, mits je de persoonlijke bezittingen minimaliseert. Een rits aan de zijkant opent nog een kleine ruimte waar spullen zoals een geheugenkaart of paspoort kunnen worden opgeborgen.

Door de verstelbare scheidingswanden blijft je apparatuur stevig zitten. Deze wanden zijn redelijk dik van formaat en bieden goede bescherming. De buitenwand van de tas is soepel waardoor hij wel kwetsbaar is voor harde stoten. Desalniettemin geeft de tas altijd nog meer bescherming dan je handtas.

Draaggemak

Handig is dat de tas geleverd wordt met schouderband, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden, want de band is smal en bevat geen kussentjes. Hierdoor snijdt een gevulde tas behoorlijk in je schouder, waardoor lange afstanden lopen met de tas niet heel comfortabel is. Zowel de schouderband als de handvatten zijn verfijnd en netjes bevestigd aan de tas. De hele RosaBag is netjes afgewerkt en ziet er verzorgd uit.


8.50
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie