Review: Rogue Indicator Battery Pouch

Review: Rogue Indicator Battery Pouch

Dre de Man 2168 1
Kun je ook je accu’s net niet vinden wanneer je ze snel nodig hebt? Weet je niet welke leeg en welke vol zijn? Of slingeren ze in je tas waardoor ze mogelijk kortsluiting kunnen maken? De Rogue Indicator Battery Pouch maakt aan al die dingen een einde.

Murphy

Digitale camera’s zijn erg afhankelijk van de stroomverzorging. De wet van Murphy wil bovendien dat een accu net leeg is wanneer dat heel slecht uitkomt en je de reserveaccu niet kunt vinden. Wanneer je hem dan eindelijk vindt en in je camera stopt, doet die het niet – omdat de vervangende accu ook leeg is.

Rogue Battery Pouch


Kortom, je staat heel erg voor paal en mist belangrijke foto’s. Bij een huwelijksreportage loop je dan het gevaar dat de verzamelde bruiloftsgasten je te lijf gaan, maar het is ook verder erg vervelend. Het scenario waarbij een accu kortgesloten wordt door een metalen voorwerp in je tas, is helemaal iets voor Murphy. De meeste camera-accu’s zijn redelijk goed beschermd tegen kortsluiting, doordat de contactjes vrij diep liggen. Áls er echter kortsluiting optreedt, bijvoorbeeld door een zilverpapiertje of paperclip, is het ook feest – tenminste voor Murphy. Li-ion accu’s kunnen, zeker wanneer het er meer zijn en ze elkaar aansteken, heel vervelende branden en explosies veroorzaken.

Idee

De Rogue Indicator Battery Pouch is zo’n ding waarvan je je afvraagt, waarom niemand eerder op dat idee gekomen is. (Misschien is dat ook zo, maar ik heb het nooit gezien.) Het is niet alleen een zakje voor je accu’s dat je aan een riem kunt bevestigen, want dat was er al. Het blinkt uit door het systeem dat aangeeft wanneer een accu leeg of vol is. Achter iedere afdekking van een accuvakje zit een apart dun vakje met een draaibaar kartonnetje dat aan de ene kant groen en aan de andere kant rood is. Je ziet in één oogopslag welk accu je nodig hebt.

Rogue Battery Pouch

Voor slordigen en preciezen

Het is een oplossing voor problemen die iedereen heeft, zelfs al weet je het niet. Het grappige ervan is dat het een accessoire is dat zowel slordige als precieze mensen helpt. Wie precies is, creëert er nog meer orde mee en spaart tijd. Wie slordig is, spaart heel veel tijd en voorkomt rampscenario’s.

Kortom, koop er een paar. Maar vergeet dan niet meteen ook voldoende extra accu’s te kopen, want dat doet de Battery Pouch weer niet voor je, dat moet je toch echt zelf doen.

De Rogue Indicator Battery Pouch is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 15,67.

Voor meer informatie kun je kijken op deze website.

afbeelding van Dre de Man

Dre de Man | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Dre

afbeelding van Ingrid van Kuijk

makkelijk zelf te maken toch... 2 gekleurde kartonnetjes en dat vervolgens bij je accu's in je accutasje stoppen.
overigens... ik heb meerdere sd kaartjes in een speciaal sdkaart etui. Volle kaarten stop ik met de zwarte kant boven, lege met de tekst boven. Zo hoef ik noot te zoeken naar een lege sd kaart en weet ik altijd welke volle sd kaart ik nog op mijn schijf moet zetten.