Review: Rode VideoMic voor je dslr

Redactie 2539 0
'Geen echte prof, wel een bijzonder goede opnamekwaliteit', dat mag je wel zeggen over de Rode Videomic, een richtmicrofoon voor op je dslr. Het is een heel aantrekkelijke microfoon, gezien de prijs. We zetten alle tips en tops even voor je op een rijtje.

Voor het maken van onze film over de Impossible-fabriek in Enschede hadden we diverse materialen in bruikleen. Zo ook de Rode Vide3.oMic, een richtmicrofoon voor de dslr. In deze review zetten we onze ervaringen en het oordeel van een expert voor je op een rij.

Aan/uit

Laten we meteen beginnen met een controle: camera aan, check. Lenskap eraf, check. Geheugenkaart, check. Microfoon aangesloten, check. Microfoon aan, néé! Diverse keren moesten we bij Impossible een opname over doen. De VideoMic heeft een narigheidje en dat is dat er een batterij in moet. Hij werkt dus niet op stroom van de camera, zoals een XLR-microfoon op een professionele (H)DV-camera dat doet. En waar een batterij in gaat, daar zit ook een aan/uit-knop op. Zorg ervoor dat je die verschuift, vóór de opname begint. Staat-ie aan? Dan gaan we verder.

Een still uit de video over Impossible, waarvoor we de microfoon gebruikten.

Semiprofessioneel

De Rode VideoMic maakt niet de meest professionele indruk. Aan de microfoon ontbreekt een XLR-uitgang, waarvan we weten dat de kwaliteit daarvan altijd beter is. Die uitgang had de microfoon breder inzetbaar gemaakt. Als je de microfoon aansluit op je dslr heb je echter niets aan een XLR-uitgang maar als je los je geluid wilt opnemen zul je 'm misschien missen.  Jan Arents, expert op het gebied van camera-apparatuur, is echter blij verrast als we hem wat ruwe beelden voorschotelen: 'Ik vind de kwaliteit heel erg goed. Hij klinkt ook mooi bij spraak.'

Met de 3.5mm jackplug sluit je de microfoon direct aan op je hdslr.

9.00
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie