Review: Op/Tech SLR Wrist Strap

Julian 2476 0
Een ‘handstrap’ is een veilig en comfortabel alternatief voor de nekband van je camera die soms vervelend in de weg kan zitten. Merkeigen oplossingen zijn vaak duur en hebben een batterijgreep nodig. Voor de SLR Wrist Strap van Op/Tech geldt dat niet.

Polsband
De SLR Wrist Strap van Op/Tech stelt eigenlijk niet veel voor. Maar het is juist die simpelheid wat het tot een prettig product maakt. De Wrist Strap bevestig je met een lus aan de camera, je steekt je hand door de neopreen polsband en je hoeft niet meer bang te zijn voor valschade als de camera uit je handen glipt.

De polsband voelt zacht aan en tijdens gebruik valt de aanwezigheid ervan nauwelijks op door het lage gewicht. De SLR Wrist Strap is met name geschikt voor kleinere spiegelreflexen met niet te zware objectieven. Hoewel de fabrikant geen maximaal gewicht opgeeft, lijkt het ons niet handig de strap te gebruiken met bijvoorbeeld een grote, zware zoomlens. Mocht je de camera dan laten vallen rekt de neopreen band flink uit, waarbij je wellicht alsnog schade maakt.

Wij probeerden de Strap met een relatief zware Canon EOS 5D, maar met licht 50mm F1.4 objectief. Een dergelijke combinatie voelt prima aan. De SLR Wrist Strap levert je vooral de geruststelling op dat je camera niet op de grond valt, mocht hij uit je handen glippen. Dit zonder dat een batterijgreep nodig is (zoals bij de Canon E-1 en Nikon AH-4 handstraps) en voor een relatief lage prijs.

Uni-Loop
Als je de Wrist Strap op de  camera hebt bevestigd, is het niet mogelijk om ook de gewone nek/schouderband vast te maken. Dankzij het handige Uni-loop systeem klik je de polsband eenvoudig af en kun je een andere Op/Tech draagriem vastklikken. Zo kun je snel wisselen tussen verschillende draagoplossingen.

De SLR Wrist Strap is vooral geschikt voor de wat kleinere camera’s (instap DLSR’s) en objectieven. Heb je meer gewicht mee te dragen, dan heeft Op/Tech ook andere, grotere straps in het assortiment.

De Op/Tech SLR Wrist Strap is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €17,95