Review: LaCie 324 monitor

Julian 1412 0
Lacie is een bekende speler in de professionele grafische markt. De 24-inch 324 is een van de ‘goedkopere’ modellen in het professionele segment. Geschikt voor zowel foto- als videobewerkers.

De Lacie 324 rekent met 10-bits om kleurgradiënten zo nauwkeurigheid mogelijk weer te geven. Minder dan de 12-bit monitoren uit nog hogere klassen,  maar nog altijd flink meer dan ‘gewone’ 6- of 8-bit monitoren. De inkijkhoek is uitstekend en voer je de monitor een compleet zwart beeld, dan zie je dat lichtlekken vrijwel wegblijven. De Lacie weet een uniform diepzwart beeld te leveren.

Multimedia
De Lacie 324 is een echte multimediamonitor. Naast de DVI-D en D-Sub poorten voor aansluiting op de pc, beschikt het scherm over 2x HDMI- en een koptelefoonaansluiting. Het scherm kan ook beeld van verschillende bronnen tegelijkertijd weergeven, dankzij picture-in-picture ondersteuning. Iets dat overigens ook op sommige tv’s te vinden is.


Het uitgebreide OSD heeft een wat onhandige bediening. Geen echte knopjes, maar drukgevoelige punten op het scherm. In de praktijk werkt dat niet altijd even soepel. Niet getreurd, eenmaal ingesteld levert de LaCie een prettig plaatje af.

Kalibratie
Het beeld kan zowel software- als hardwarematig gekalibreerd worden. Hardwarematige kalibratie is aan te raden voor de beste resultaten. Lacie verkoopt de 324 in verschillende ‘smaken’. Met of zonder software, kap, en kalibratietool. De kap is een prettige aanvulling als je de verlichting in je werkruimte niet 100 procent onder controle hebt. De kalibratietspider van LaCie werkt effectief en eenvoudig, een aanrader.

Prijs
De LaCie 324 is verkrijgbaar vanaf ca. 850 euro als losse monitor. Inclusief afschermkap  en kalibratiesoftware komt de prijs op ca. 950 euro. Voor  rond de 1150 euro is een combinatie verkrijgbaar met kap, software en kalibratiespider.

  • Goede zwartweergave
  • Goede inkijkhoek
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Onhandig OSD
9.00