Review: FotoMuse - 'Fine Art met je iPhone'

Julian 726 0
Met FotoMuse maak je in een handomdraai ‘Fine Art’ van je snapshots, aldus de makers. De beeldbewerker voor de iPhone werd ontwikkeld in samenwerking met fotograaf Kris Gebhardt. We nemen de proef op de som.

Toen de camera van Kris Gebhardt tijdens een fotoshoot dienst weigerde, had hij maar één alternatief; zijn iPhone. Na het toevoegen van de lagen en effecten die zijn foto’s kenmerken was Gebhardt positief verrast over het resultaat. De resultaten sprongen ook in het oog bij softwaremaker WebUrban, die er wel potentie in zag voor alle iPhone-gebruikers.

Mogelijkheden

Het resultaat is FotoMuse. Een simpel programmatje voor de iPhone (en iPod Toch) waarmee je foto’s kunt voorzien van lagen en randen om ze een vintage/fine-art look te geven. FotoMuse werkt eenvoudig, je start het programma en kiest vervolgens een foto uit je albums. Dit kan een foto zijn gemaakt met de iPhone, maar eventueel kun je ook andere afbeeldingen gebruiken. Vervolgens krijg je de keuze contrast toe te voegen, in kleur of zwart-wit. Daarna kies je uit een van de ca. 20 beschikbare borders en layers, is het resultaat naar wens, dan is het een kwestie van de save-knop in te drukken om je bewerking op te slaan. De originele foto blijft behouden.


Zoals de makers beloven geef je in een handomdraai een aardig effect aan je foto’s. Wel missen we nog wat eenvoudige instelmogelijkheden. Zo is het niet mogelijk de helderheid van je foto’s aan te passen. Gebruik je een wat donkere foto, dan is het eindresultaat na het toevoegen van contrast, een border en een layer vaak erg duister. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat je de intensiteit van de effecten niet aan kunst passen. Sommige effectlagen laten nauwelijks iets van de originele foto over.

Updates

In de huidige versie heb je de beschikking over een twintigtal effectlagen en randen. De makers beloven binnenkort met gratis updates te komen, waardoor je meer keus tot je beschikking krijgt en er een mogelijkheid beschikbaar komt om foto’s naar keuze in hoge of lage resolutie op te slaan.

Conclusie

Al met al is FotoMuse voor de iPhone voornamelijk een vermakelijk stukje software. Uiteraard is het geen alternatief voor Photoshop, maar wel geschikt voor iPhone bezitters die ‘on the fly’ een sfeervolle foto willen produceren om bijvoorbeeld direct te uploaden naar een weblog. FotoMuse is nog wel voor een aantal verbeteringen vatbaar, de belofte van de makers om binnenkort met gratis updates te komen is dan ook zeer welkom. FotoMuse is verkrijgbaar in de iPhone Appstore voor 2 euro en 39 cent.

  • Snel een leuk resultaat
  • Gratis toekomstige updates
  • Beperkte instelmogelijkheden
7.50
Apple iPhone $2.99 http://weburban.com/content/?p=220 Apple iPhone $2.99 http://weburban.com/content/?p=220 Apple iPhone $2.99 http://weburban.com/content/?p=220 Apple iPhone $2.99 http://weburban.com/content/?p=220 Apple iPhone $2.99 http://weburban.com/content/?p=220 Apple iPhone $2.99 http://weburban.com/content/?p=220