Review: Fashion Photography Pocket Tutorial (iPhone)

Julian 1300 0
Fotografen zoeken steeds vaker naar nieuwe manieren om hun werk aan de man te brengen. Diego Indraccolo doet dat met een iPhone-applicatie, waarin hij tips geeft over Fashionfotografie. We nemen de proef op de som.

De Fashion Photography Pocket Tutorial is voor 79 eurocent te downloaden in de app-store. Je krijgt daarvoor 44 pagina’s met tekst en uitleg en 18 foto’s van de fotograaf. De digitale fotografieles is gericht aan gevorderde amateurfotografen, die bekend zijn met de basisconcepten van fotografie, maar van de specifieke fashion-tak nog geen kaas hebben gegeten. Volgens de maker zijn tutorials op internet vaak van slechte kwaliteit of zelfs misleidend.

Fashion Photography Pocket Tutorial

Indraccolo begint met het definiëren van het begrip fashionfotografie en geeft in de eerste pagina’s basistips over het belang van je team en waar je dergelijke mensen kunt vinden. De verwijzingen naar modellensites/communities zijn wel wat voor de hand liggend. Interessanter wordt het als de fotograaf tips geeft over het belang van een thema, hoe je een ‘verhaal’ verteld met een serie foto’s en hoe dit in magazines toegepast wordt. Dit hoofdstuk bestaat uit concrete tips met een voorbeeldserie.

Verder lees je in de applicatie wat je nodig hebt aan apparatuur en leer je over de basisprincipes van lichtgebruik. Hierbij wordt maar één concrete schets gegeven van een lichtopstelling. Was hier meer aandacht aan besteed door wat meer voorbeelden en schetsen te geven, dan had de applicatie zich kunnen lenen als naslagwerkje op locatie. Tot slot geeft de fotograaf een verfrissende mening over het al dan niet toepassen van beeldbewerkingen en tips voor het samenstellen van een portfolio.

Conclusie

De tutorial doet wat hij belooft, hij geeft basisinformatie aan fotografen die aan de slag willen met fashionfotografie. Heb je eenmaal de informatie tot je genomen (waarmee je na een kwartiertje wel klaar bent), dan is er weinig noodzaak meer om de applicatie nogmaals te openen. De meerwaarde zit hem in de hapklare presentatie en persoonlijke benadering. Het is jammer dat er niet wat meer aandacht is besteed aan herbruikbare tips. Een verzameling lichtopstellingen en compositieschetsen zou waarschijnlijk uitnodigen tot vaker gebruiken van het programma.

0.00
iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/ iPhone / iPod Touch 79 eurocent http://iphonetutorial.lightsquash.com/