Review: ACDSee Photo Editor 2008

Redactie 585 0
Een budgetbeeldbewerkingsapplicatie voor iedereen. Dat hoopt ACDSee met zijn Photo Editor 2008 te kunnen bieden. Het pakket is nu alleen nog verkrijgbaar in het Engels, maar kun je daarmee als (semi)prof uit de voeten?

Het antwoord is ja, maar alleen met het nodige geduld. ACDSee Photo Editor 2008 is namelijk niet het snelste pakket. Werken met Adobe Photoshop Elements 6 of Corel Paint Shop Pro Photo X2 gaat doorgaans eenvoudiger. Desondanks heeft ACDSee een aantal handige features.

Bij het uitvoeren van aanpassingen in het beeld - zoals de belichtingstonen (Levels), helderheid/contrast, schaduwen/hoogtelichten – opent een apart venster. Daarin kun je de foto in zowel voor- als na de bewerking naast of boven elkaar weergeven, of alleen één van de twee tonen.

De bewerkingsknoppen zijn keurig aan de rechterzijde van het scherm geplaatst, waardoor je goed zicht blijft houden op de bewerking. Dat is een plus ten opzichte van Photoshop Elements (PSE6) en Paint Shop Pro (PSPX2).


Het aanpassen van de Levels is vrij eenvoudig


Bij het aanpassen van de Levels kun je dit snel doen door het pipet Zwart of het pipet Wit te gebruiken. Vervolgens klik je met het pipet op wat voor jou op de foto de meest zwarte of witte plek is. Bij het aanpassen van schaduwen en hoogtelichten kun je direct de kleuren een boost geven, zeer handig. Andere softwarepakketten hebben zulke features ook, maar bij ACDSee zitten sommige hulpmiddelen op logischer plekken.


Bij het aanpassen van schaduwen en hoogtelichten kun je direct de kleuren een boost geven

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie