Eerste grote tentoonstelling van Serrano in 20 jaar

Revealing Reality van Andres Serrano – deze zomer in Huis Marseille

Redactie DIGIFO... 825 0
Deze zomer is voor het eerst in twintig jaar weer een grote tentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf Andres Serrano te zien in Nederland. Van 10 juni tot en met 3 september is in het Huis Marseille de tentoonstelling Revealing Reality te bezichtigen.

In de tentoonstelling Revealing Reality combineert Serrano vroege abstracte werken uit de serie Bodily Fluids met werken uit zijn nieuwste series Torture en Denizens of Brussels. Serrano maakt vooral intrigerende portretten waarmee hij de realiteit van het menselijk bestaan zichbaar wil maken. Andres Serrano heeft een diepe belangstelling voor de condition humaine, die hij fotografeert op een manier die zowel ontroerend als ontregelend is, zonder een oordeel te vellen.© Andres Serrano. Courtesy Andres Serrano & Galerie Nathalie Obadia Paris/Bruxelles ‘Fatima’, was Imprisoned and Tortured in Sudan (Torture), 2015, 1/3 (edition of / editie van 3 + 2 AP) © Andres Serrano. Courtesy Andres Serrano & Galerie Nathalie Obadia Paris/Bruxelles

Lees ook: Herontdekte fotografie van Lionel Wendt in Huis Marseille

Andres Serrano

Andres Serrano is een Amerikaanse fotograaf die zichzelf verwant voelt met de schilders van de Barok. Volgens Serrano voelt hij een verwantschap omdat de oude meesters uit de schilderkunst omdat zij dezelfde thema's van het leven gebruikte. Serrano heeft recentelijk veel solotentoonstellingen gehad in musea over de hele wereld, maar zijn werk is al sinds 1997 niet te zien geweest in Nederland.

De tentoonstelling is van 10 juni tot en met 3 september te bekijken in Huis Marseille in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op deze website.
Coverfoto 
Two Christs_1&2 © Andres Serrano.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie