Reuters-fotograaf komt om in Irak

Redactie 1594 0
In de Iraakse stad Tikrit is bij een aanslag op het provinciehuis Reuters-fotograaf Sabah al-Bazee om het leven gekomen. De dertigjarige fotograaf werkte al zeven jaar als freelancer voor Reuters, zowel als fotograaf en cameraman.

Volgens Reuters is Sabah al-Bazee overleden aan zijn verwondingen als gevolg van een explosie. Granaatscherven werden hem fataal. Bij de aanslag in de geboorteplaats van voormalig dictator Saddam Hussein kwamen in totaal 53 mensen om het leven.

Reactie

'In naam van het gehele team bij Reuters wil ik mijn diepste medeleven betuigen in verband met het vroegtijdig overlijden van Sabah al-Bazee', zei Reuters-hoofdredacteur Stephen Adler in een reactie. 'Hij was een gewaardeerd lid van het team in Irak en zal immens gemist worden door zijn collega's. Deze tragische gebeurtenis laat eens te meer zien welke risico's journalisten dagelijks nemen om nieuws de wereld in te krijgen. Onze gedachten zijn bij Sabah's familie en vrienden.'

Op de Photographers-blog van Reuters heeft correspondent Peter Graff een in memoriam geschreven. Sabah laat een vrouw en drie kinderen achter.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie