Retrospectief expositie Carl de Keyzer

Redactie 1048 0
De Fotogalerie Rotterdam presenteert een retrospectief expositie van het werk van Carl de Keyzer. Deze wereldberoemde Belgische fotograaf trekt de wereld over om grootschalige thema’s als religie en milieu vast te leggen.

De Keyzer zet met zijn foto’s, waaruit een grote betrokkenheid en verbazing spreekt, de toeschouwer graag aan het denken. Het boek India (1987) zorgde voor internationale erkenning en door de jaren heen werd Keyzer veelvuldig onderscheiden met award na award. In 1994 trad hij toe tot het welbekende foto­agentschap MAGNUM. De expositie toont foto’s uit de verschillende boeken die De Keyzer heeft gepubliceerd van o.a. de strafkampen in Siberië en de laatste sporen van het voormalig Oostblok. In het kader van de expositie geeft de fotograaf ook een lezing, waarin hij zijn ervaringen uit zijn veelzijdige loopbaan uit de doeken doet.

Masterclass
Op 7 november geeft De Keyzer niet alleen een lezing, maar ook een masterclass aan een aantal uitverkoren studenten. Hij neemt hen een dag lang onder zijn hoede. Het is niet voor het eerst dat hij zich geïnteresseerd toont in het werk van andere fotografen. Aan het begin van zijn carrière als freelance fotograaf gaf De Keyzer les aan de Koninklijke Kunstacademie in Gent en werd hij mede-eigenaar van de XYZ fotogalerie.


© Carl de Keyzer


© Carl de Keyzer

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie