Retina Scottish International Photography Festival

Retina Scottish International Photography Festival

Nadja Geskus 859 0
Dit jaar zal op het Retina Scottish International Festival het werk van reclamefotograaf David Boni worden tentoongesteld samen met het werk van een aantal andere inspirerende fotografen.

David Boni

David Boni is één van Schotlands meest succesvolle reclame fotografen. Zijn werk zal worden tentoongesteld tijdens het Retina Scottish International Photography Festival, samen met het werk van Dougie Wallace, Alma Haser, Kareem Zwart, Henni, Kayhan Jaffar-Shaggagi en Janeanne Gilchrist. Tijdens zijn carrière heeft Boni fotoshoots gedaan voor merken als Highland Spring, Scotrail, Manchester United, RBS, Wonderbra, Strongbow en HM Government en vele andere.

"Ik ken David zowel persoonlijk als professioneel al vele jaren en heb zijn carrière met grote belangstelling gevolgd", aldus Roddy McRae, voorzitter van Retina. "Hij is een zeer getalenteerde bekroonde Schotse fotograaf. Sinds het festival werd gelanceerd waren we al op zoek naar zo’n fotograaf die wilde exposeren. Ik was blij toen hij er mee instemde om deel te nemen aan de expositie en echt enthousiast om zijn tentoonstelling te zien tijdens het festival."

Retina Scottish International Photography Festival

Retina Scottish International Festival

Het festival wordt gehost door Retina en bevind zich op een aantal unieke en opvallende locaties in de stad Edinburgh. Waarbij zowel de meest gevierde fotografen aan bod komen, maar ook opkomend talent van Schotland. Het doel van Retina is om het publiek te inspireren en het begrip van fotografie te vergroten.

Het festival vindt plaats in Edinburgh vanaf 24 juni.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja