Resultaten Fujifilm: wisselend succes bij cameraverkoop

Resultaten Fujifilm: wisselend succes bij cameraverkoop

Mark Moed 1052 0
Fujifilm meldt dat de verkoop van camera's in 2014 afgenomen is. De omzet van de beelddivisie is wel toegenomen en er zijn meer lichtpunten: de high end compact- en systeemcamera's doen het goed en dat geldt ook voor de instantcamera's.

In de eerste helft van haar financiƫle jaar heeft Fujifilm net als de andere camerafabrikanten minder camera's verkocht. De verkoop van compactcamera's neemt sinds enkele jaren sterk af omdat steeds meer consumenten de smartphone - die zij altijd bij zich dragen - als dagelijkse camera gebruiken.

Instant

De camera-afdeling heeft desondanks 2,7x meer omzet gedraaid, volgens Fujifilm komt dit door de toegenomen verkoop van instant-camera's en -film en afdrukservices. Instantfotografie lijkt een opleving door te maken, dat is ook duidelijk te zien bij Lomography dat verschillende instantcamera's heeft ontwikkeld. Deze camera's werken met Instax-film van Fujifilm.

X-T10

Naast de tegenvallende verkopen van de eenvoudige compactcamera's valt het op Fujifilm wel veel succes heeft met haar camera's in het hogere segment. Ook dit patroon zien we terug bij een aantal andere camerafabrikanten, zoals Sony en Canon. De toegenomen verkoop geldt voor de high end compact- en systeemcamera's zoals de nieuwe X-T10, die een verkoopsucces genoemd kan worden.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark