René Clement werft 10.000 dollar via Kickstarter

Redactie 914 0
Via de fundraising-website Kickstarter lukte het de Nederlandse fotograaf René Clement om tienduizend dollar te vergaren. Hij heeft dit geld nodig om de publicatie van zijn boek over zijn project Promising Land te bekostigen.

Kickstarter is één van de grootste sites voor crowdfunding van creatieve projecten. Door een bijdrage van één tot duizend dollar kan iedereen helpen een project te financieren. Van te voren moeten de aanvragers een doel stellen dat ze binnen een bepaalde periode moeten halen. Wanneer het doel niet gehaald wordt, krijgt de aanvrager niets. Clement stelde 9900 dollar als doel en net voor de deadline lukte het hem om 10.444 dollar te vergaren.

Klederdracht

Clement vroeg de bijdrage om een boek te bekostigen dat hij uit wil brengen van zijn project Promising Land. In dit project staat het leven van Orange City, Iowa, centraal. Het stadje is in 1870 gesticht door Nederlandse immigranten. Sinds 1936 vindt er jaarlijks het Tulip Festival plaats waarbij duizend vrijwilligers zich in traditionele Nederlandse klederdracht hullen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie