Relio: usb-licht op zakformaat

Jooshua Franssen 1905 0
Het lijkt erop dat de kleine, lichte en compacte externe lichtbronnen in de smaak zijn dit seizoen. Relio is een 35mm kleine aluminium kubus met usb-aansluiting en komt met 1/4 inch schroefdraad. Je kunt de Relio dus onder andere op een statief gebruiken of zelfs op je camera. Met een kleurweergave-index tussen de 92 en 96 oogt het licht heel natuurlijk.

Relio biedt een hoge kleurnauwkeurigheid. Daarnaast is het ook de meest krachtige USB-verlichting die op het moment beschikbaar is. Er zijn verschillende varianten met kleurtemperaturen van 3000k, 3500k en 4500k beschikbaar. Doordat de kleurweergave-index kan varieert tussen 92 en 96, oogt het licht heel natuurlijk.

Doordat de Relio beschikt over 1/4-inch schroefdraad zijn er tal van mogelijkheden beschikbaar om de kleine kubus te monteren. Zo kun je de Relio op een statief kwijt, maar ook direct op je camera doormiddel van een hotshoe-adapter. De Relio beschikt over een usb-aansluiting om van stroom te worden voorzien. Zolang je de Relio kunt aansluiten op een usb-poort, dan zal het kleine kubusje je van licht voorzien. Een powerbank is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor.

Op de website van Relio staat aanvullende informatie over dit product. De verkoopprijs van de Relio zal rond de 69 euro liggen. Daar komen de verzendkosten nog bovenop. 

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua