Reinier Gerritsen over ‘Wall Street Stop’

Julian 1024 0
Fotograaf Reinier Gerritsen is zondag 12 september, de laatste tentoonstellingsdag van ‘Wall Street Stop’, aanwezig in het Nederlands Fotomuseum en vertelt persoonlijke verhalen bij de foto’s.

Reinier Gerritsen fotografeerde in 2009 – toen de wereldwijde economische crisis op zijn hoogtepunt was - in de metro van New York, om en nabij Wall Street. Zakenlui staan geïsoleerd en in zichzelf gekeerd in de zwijgende massa. Ze reflecteren de collectieve verwarring over het instorten van het wereldwijde financiële systeem.

Gerritsens ongeposeerde groepsportretten bestaan uit meerdere foto’s, onzichtbaar ‘gesmeed’ tot een nieuw beeld. Hij presenteert zijn documentaire serie als een constructie, en plaats zijn werk hierdoor middenin de discussie over het belang van de documentaire anno 2010.

12 september

Benieuwd naar het verhaal van de fotograaf zelf? Kom dan 12 september naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Van twee tot vijf uur 's middags is Reinier Gerritsen aanwezig en vertelt hij over zijn werk. Reserveren is niet nodig.

6.20 pm 10 06 09 © Reinier Gerritsen