Registratie voor Leica T typ 701 duikt op

Julian 1987 0
Leica komt met iets nieuws, de Leica T typ 701. Wat het is weten we nog niet, maar de camera moest alvast geregistreerd worden omdat het toestel over wifi beschikt. Nu dan toch een compacte systeemcamera van Leica?

De Leica T typ 701 is te zien in registratiegegevens van de Taiwan National Communications Commision, dat ontdekte digicame-info.com. Het toestel heeft een wifi-certificaat gekregen, dus dat de camera over draadloze functies beschikt is zeker.

Om wat voor type camera het gaat is nog niet duidelijk. Lang gaan er geruchten over een compacte systeemcamera van Leica, 43rumors.com hint ook in de richting van zo'n systeem. In dat geval is het de vraag wat voor sensor het toestel gaat gebruiken. Kiest Leica voor een ontwerp op basis van een Panasonic-camera, net zoals bij de compacts? Of komt er een camera zoals de Leica X, met aps-c-sensor, maar dan met verwisselbare objectieven?

De naam Leica T lijkt een nieuwe serie aan te duiden. Leica heeft naast de M en S-serie de X, Vario X (aps-c-camera's met vast objectief) en de Leica C, D-Lux en V-lux (compactcamera's) in het assortiment.

Eerder dit jaar zagen we via dezelfde weg voortijdig de Leica C typ 112 opduiken. Toen bleek het om een compactcamera te gaan, gebaseerd op de Panasonic LF1.

Leica T typ 701

Leica T typ 701 wificertificaat