Regels World Press Photo op laatste moment veranderd

Redactie 947 0
Geen stijlvolle beslissing van World Press Photo gisterochtend. In een mail aan de deelnemers lieten zij weten de overeenkomst omtrent de auteursrechten enigszins aan te hebben gepast, minder dan twee dagen voor het aflopen van het inzendtermijn.

De organisatie van de World Press Photo heeft direct laten weten dat de wijzigingen in de overeenkomst geen afbraak zullen doen aan de auteursrechten van de deelnemers. De tekst had betrekking op het gebruik van de winnende foto's voor promotionele doeleinden, welke nu enigszins opgerekt worden:

'I grant / The photographer grants World Press Photo permission to use prize-winning material in the contest, the exhibition, the yearbook, the portfolio CD, on the website and for the promotion of World Press Photo activities.'

Deze zin werd veranderd in:

'I grant / The photographer grants World Press Photo permission to use prize-winning material in all media, including online, in relation to the contest, the exhibition, the yearbook, and all promotional activities for World Press Photo.'

Reactie

Managing director Michiel Munneke liet in een reactie aan BJP weten dat er geen sprake is van het verlies van auteursrechten: “De regels zijn aangepast om ervoor te zorgen dat de promotie van de winnende foto's via meerdere kanalen kan verlopen. De wijzigingen zijn dus niet bedoeld om de rechten van de fotograaf te ondermijnen, maar om ons meer ruimte te geven om de resultaten van de competitie zowel online als offline te kunnen delen. Dit moet zorgen voor meer exposure en aandacht voor het winnende werk en de bijbehorende fotografen."

Inzenden voor deelname aan de World Press Photo kan nog tot vannacht twaalf uur.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie