'Reflecting Identities' – Photographs by dindi.

Julian 2131 0
Beeldend kunstenaar dindi. exposeert met 'Reflecting Identities' van 10 mei tot en met 21 juni in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Met haar schilderachtige, geënsceneerde onderwaterfotografie is dindi. op zoek naar tweedeling en balans van de innerlijke tegenstrijdigheid in de vrouwelijke psyche.

Persbericht:

Voor dindi. zijn waterspiegelingen en reflecties een belangrijke basis geworden in de zoektocht naar haar eigen beeldtaal. Er is altijd een keerzijde in het beeld. Dat wat eerst sprookjesachtig esthetisch lijkt, krijgt een gedaante waarin frustratie en destructie de overhand krijgen.

De fotograaf is al jaren gefascineerd door de dualiteit in de mens. Verborgen schoonheden en kwetsbaarheden, maar ook het masker dat de kwetsbare binnenkant verhult. Verleiding versus misleiding, verhullen versus onthullen, de oermoeder als archetype vrouw die symbool staat voor de diepste innerlijke kern.

Dindi
Dindi. Koningin Des Waldes - 2012 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Als kijker word je geconfronteerd met mysterieuze, theatrale beelden die tegelijkertijd intiem en intimiderend van aard zijn. Deze innerlijke tegenstrijdigheid geeft haar werk een onmiskenbaar karakter. Voor de gefotografeerde waternimfen en literaire personages maakt ze alle kostuums, pruiken, accessoires en decorstukken zelf, in haar atelier in Gouda.

Dindi van der Hoek (1976) volgde een opleiding aan de Willem de Kooning Academie en het Piet Zwart Instituut. Haar fotografisch oeuvre omvat beelden die een eigenzinnige gedaante krijgen door ze onder de waterspiegel te situeren. Met minutieuze digitale beeldbewerking worden onder- en bovenwateropnamen met elkaar versmolten.

Dindi
Dindi. Transcedande De L'Ego - 2011 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.
Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05
www.eduardplanting.com