Redrock Micro maakt actieve EF-adapter voor MFT

Julian 1968 1
Redrock Micro brengt een adapter op de markt waarmee je Canon EF-objectieven kunt gebruiken op Micro Four Thirds-camera's, met behoud van controle over het diafragma. De actieve adapter is voorzien van een 9-volt batterij.

Adapters waarmee je EF-objectieven op MFT-camera's kunt gebruiken bestaan al, om het diafragma aan te sturen is echter een elektronische koppeling nodig. Zonder deze koppeling zijn de objectieven alleen met volledig open diafragma te gebruiken.

De Redrock Micro LiveLens MFT brengt daar verandering in. De actieve adapter kan het diafragma van Canon EF-objectieven elektronisch aansturen. Via de boordcomputer en twee knoppen op de adapter kun je het diafragma in 1/3e stops. Het systeem wordt gevoed door een 9-volt batterij.

Volgens de fabrikant werkt de LiveLens MFT met de meeste Canon EF-objectieven, ook die van third party-fabrikanten. Alleen 'focus by wire' objectieven, zoals de 85mm f/1.2 en de 300mm f/2.8 werken niet op de adapter. Ook teleconverters zijn niet compatible.

De elektronische functies van de adapter zorgen alleen voor de aansturing van het diafragma. Autofocus en beeldstabilisatie kun je niet gebruiken in combinatie met een MFT-camera.

Redrock Micro verkoopt de adapter voor een introductieprijs van 442.50 dollar. Later krijgt de LiveLens MFT een prijskaartje van 487.50 dollar.

LiveLens MFT

afbeelding van Peter Post

Doe mij dan maar de Kipon adapter met ingebouwd diafragma. Kost een stuk minder en het diafragma is traploos in te stellen en dat is echt ideaal voor het filmen. En gewoon in Nederland verkrijgbaar.

http://fotohanskeuzekamp.nl/product_detail/5847/981/canon-ef/eos-incl-di...