Red maakt specificaties en prijs dsmc-camera bekend

Julian 3061 0
Red heeft de specificaties en prijs van de Epic-X bekendgemaakt. De digital still and motion-camera wordt in vier fases op de markt gebracht. De eerste fase is een betaprogramma dat nog dit jaar van start gaat.

Jim Jannard, oprichter van Red maakte de details zoals gebruikelijk bekend in een forumtopic op reduser.net. Nog dit jaar wil Red de Epic-X aan de man brengen. Een select groepje filmmakers kan deelnemen aan het ‘Tattoo’ betaprogramma. Deze deelnemers betalen 28.000 dollar voor een prototype Epic-X basisuitrusting met Mysterium-X S35-sensor (30x15mm).

Specificaties

De camera schiet in 2:1 verhouding met 5K-resolutie (5000 pixels breed) 1 tot 100 fps. In 2K-resolutie loopt dat op tot 250 maximaal fps. Bestanden worden opgeslagen in redcode raw. Het iso-bereik loopt van 200 tot 8000. De camera is compleet modulair, naar keuze kun je een Canon, Nikon of PL-mount aanschaffen (deelnemers aan het betaprogramma moeten het stellen met een PL-vatting). Uitgebreide details zijn te vinden op het gebruikersforum.

Na het betaprogramma, dat naar verwachting begin 2010 op zijn eind loopt, gaat de Epic-X in productie. Fase 2 t/m 4 bestaan uit diverse inruilprogramma’s voor bezitters van de Red One. Los gaat het ‘brein’ (enkel de module met de S35-sensor) uiteindelijk 28.000 dollar kosten.

Scarlet

Na de Epic-X zal Red de Scarlet op de markt brengen. Een kleiner model, dat verschijnt in een uitvoering met 2/3”-sensor en een S35 variant. De scarlet zal aanzienlijk goedkoper zijn, al zijn er nog geen prijzen bekend. Op 30 november belooft Jannard meer informatie over de Scarlet te geven.

Foto's

Naast de vele renders die al te zien waren van de Red camera’s zijn er nu ook meer afbeeldingen van daadwerkelijke prototypes te zien.


Boven: Red Epic-X met Canon-mount.
Onder, van links naar rechts: Nikon, PL en Canon-vatting.