Recordaantal inzendingen voor Oskar Barnack Award

Redactie 804 0
Leica heeft een recordaantal inzendingen voor de 32e editie van haar jaarlijkse Oskar Barnack Award ontvangen. Nadat de inzendtermijn sloot op 1 maart heeft de jury meer dan tweeduizend inzendingen uit 89 verschillende landen langs zien komen.

Ten opzichte van vorig jaar kreeg Leica bijna twintig procent meer inzendingen voor de Oskar Barnack Award. De meerderheid van de foto's komt uit Duitsland, de Verenigde Staten, China, Frankrijk en Rusland. Vorig jaar ontving de jury nog 1700 inzendingen, maar dat worden er ieder jaar meer. In de afgelopen drie jaar is het aantal inzendingen voor de fotowedstrijd bijna verdubbeld.

Verhoogde prijzen

Leica wijdt de stijging van het aantal deelnemers voornamelijk aan het verhoogde prijzengeld. De winnaar van de Oskar Barnack Award 2011 krijgt namelijk naast de geldprijs van 5000 euro nu ook een Leica M9-kit met objectieven ter waarde van 9500 euro. Eenzelfde aanvulling wordt gegeven aan de winnaar van de Newcomer Award, voor fotografen onder de 25, die eerder alleen een geldprijs van 2500 euro kregen. 

Jury

De winnaar van de Oskar Barnack Award 2011 zal worden gekozen tijdens een jurybijeenkomst op 12 april en bekendgemaakt worden in juni. Onder andere Stanley Greene, Mark Ryoff van Time, Anna Gripp van Photonews en Karin Rehn-Kaufmann van Leica maken deel uit van de jury. Er is daarnaast een adviserende rol weggelegd voor Andreas Kaufmann, verantwoordelijk voor de culturele projecten van Leica.

Vorig jaar won de Zweedse fotograaf Jens Olof Lasthein met zijn portfolio 'Waiting for the future – pictures from Abkhazia'. Lees het interview dat wij met hem hadden in editie 4.2010.

De winnaar van vorig jaar, foto © Jens Olof Lasthein

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie