Rechter doet uitspraak: Sigma schendt patenten Nikon en moet schadeclaim betalen

jesse kraal 1617 0
Na een kleine drie jaar tegenover elkaar te hebben gestaan in de rechtszaal, heeft de rechter zich eindelijk uitgesproken in de zaak Nikon versus Sigma. De laatstgenoemde fabrikant is schuldig bevonden aan het schenden van patenten en moet nu een flinke schadevergoeding betalen.

25 mei 2011 schreven we voor het eerst over een rechtszaak die Nikon had aangespannen tegen Sigma. Laatstgenoemde zou volgens Nikon patenten schenden met betrekking tot optische stabilisatie. De inzet: een schadeclaim van 12,6 miljard Yen, toentertijd ongeveer 109 miljoen euro.

Na een kleine drie jaar is er dan eindelijk een uitspraak: Nikon wordt in het gelijk gesteld. Toch is de aan Sigma opgelegde schadevergoeding lang niet zo hoog als oorspronkelijk geƫist door Nikon: 1,5 miljard Yen, met de huidige koers is dat ongeveer 10,5 miljoen euro. Nog altijd een flinke smak geld, we hopen dat het geen gevolgen heeft voor de nog onbekende adviesprijs van de nieuwe Sigma 50mm f/1.4 Art...

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse