Rechter doet uitspraak in zaak Nikon vs. Sigma

jesse kraal 3613 3
Als je denkt dat alleen Apple en Samsung elkaar de tent uitvechten, heb je het mis. Ook tussen Nikon en Sigma liep geruime tijd een rechtszaak over het schenden van patenten. Nikon claimde dat Sigma inbreuk had gemaakt op een octrooi over stabilisatie. De rechter heeft nu anders geoordeeld.

Op 25 mei 2011 begint Nikon een rechtszaak tegen Sigma wegens patentschending nadat onderhandelingen over een schikking stukliepen. In een aantal objectieven van Sigma zou door Nikon gepatenteerde technieken op het gebied van beeldstabilisatie zijn toegepast. Nikon wilde dan ook geld zien van Sigma, zo'n 12,6 miljard Yen, ruim honderd miljoen euro.

De rechter heeft echter anders beslist, zo werd vandaag bekend. Volgens de rechter is voldoende bewezen dat de beeldstabilisatie is gebaseerd op andere uitvindingen en dat betekent dat Sigma geen boete hoeft te betalen aan Nikon. Ook in de toekomst kunnen we dus gewoon gestabiliseerde objectieven verwachten van Sigma.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Spellingchecker

en dat betekend dat Sigma..

afbeelding van Anonymous

geen boete hoeft te betalen aan Nikon

afbeelding van Marco M

Het was sowieso geen boete geweest, maar een schadevergoeding. Scheelt weer belasting ;o)