'Ready, and action!'

Redactie 515 0
Steeds meer foto camera's kunnen ook prima filmen.

Kocht je vroeger een fotocamera én videocamera, aan de hedendaagse geavanceerde filmfuncties op digitale fotocamera's hebben veel gebruikers al genoeg. De Sanyo Digital Movie C4/C5 en de Casio Exilim EX-P505 zijn ontworpen met videofilmen als uitgangspunt.

Filmen in 640 bij 480 beeldpunten. Voor een goede foto is die VGA-resolutie absoluut niet voldoende, maar voor een normale televisie is ze goed genoeg om bewegend beeld met anderen te delen. Helemaal als je in 30 beelden per seconde (voor het oog een vloeiend beeld) kunt opnemen zolang je maar wilt en de beelden kunt opslaan in MPEG4-formaat.

Met veel bombarie zet Sanyo de Digital Movie C4 en C5 in de markt. Een Chinese filmmaker gebruikte de voorloper, de C1 (3,2 megapixels), als een houvast voordat hij daadwerkelijk met dure camera's begon te filmen. Waarom? Deze klasse digitale camera's van Sanyo is een verlengstuk van de hand.
Het oogverblindende design van de Xacti Digital Movie C4 complementeert sommige prima eigenschappen van het toestel. Zoals het 180 graden uitklapbaar en 360 graden draaibaar lcd. Of zoals de mogelijkheid om tussen het filmen door ook foto's te maken zonder van modus te hoeven wisselen. Of de zoomlens met een vermogen van 38 tot 220 millimeter (5,8x optische zoom).

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie