Razendsnelle panoramarobot

Julian 1051 0
De Lizard Q is een panoramarobot waarmee je in minder dan een minuut een 100-mega- pixel hdr-panorama kunt maken met beeldhoek van 360x180 graden. Snelheid komt met een prijs, het apparaat kost 25.440 euro (excl. btw).

‘De panoramacamera voor professionals met deadlines’, zo luid het motto van de makers van de Lizard Q. Hoewel er panoramarobots op de markt zijn voor 1000 euro en minder – zoals de GigaPan – moet de dure Lizard Q zich terugbetalen in absolute snelheid. Voor het bedrag krijg je er ook de benodigde Canon 5D Mark II en 15mm fisheye-objectief bij.


Voorbeelden

Niet alleen het schieten van een panorama gaat snel – in minder dan een minuut, bij zonlicht is 25 seconden genoeg –, ook het in elkaar zetten van de 100-megapixel hdr-panorama’s is in een paar minuten gepiept, belooft de fabrikant. Panorama’s worden opgeslagen in een standaardformaat met hdr-extensie. Voorbeelden in originele resolutie zijn te downloaden op de website van de fabrikant.


Te huur

Wie de aanschafprijs wat aan de hoge kant vindt, kan het systeem van de Duitse makers ook huren. Voor 1900 euro krijg je bijvoorbeeld twee dagen de beschikking over de Lizard Q, dat is inclusief een expert ter plekke en de bijbehorende reiskosten.