RAW bestanden fotograferen, bewerken en licenseren op je smartphone

RAW bestanden fotograferen, bewerken en licenseren op je smartphone

Nadja Geskus 1309 0
Met de nieuwste app van 500px kun je in RAW fotograferen, de app bevat krachtige tools om de bestanden te bewerken en de app helpt je bij de licentie van de foto’s. Dat allemaal binnen een handomdraai met het gebruik van je smartphone!

500px RAW

Er zijn al eerder dit jaar apps uitgekomen die het mogelijk maken om RAW bestanden te fotograferen en te bewerken vanaf je smartphone, maar de nieuwe app van 500px, genaamd RAW, biedt een nieuwe functie aan. De app biedt namelijk opdrachten aan van bedrijven die op zoek zijn naar foto die zij kunnen licenceren. Je kunt model releases maken, exporteren en bevestigen én de app laat je weten wanneer er een relevante opdracht voor je in de buurt is.

Bewerken

Nadat je een foto in RAW formaat hebt geschoten met je telefoon, kun je deze, aan de hand van een aantal krachtige RAW-bewerkingstools, bewerken. Naast de basistools als contrast en belichting, kun je met deze app ook kleurtoon, verzadiging en helderheid van kleur bewerken. De bewerking kun je vervolgens opslaan als je eigen filter. Ook is het mogelijk om een aantal van de preset filters te gebruiken van 500px RAW.

RAW bestanden fotograferen, bewerken en licenseren op je smartphone

‘Onze partner merken, waaronder Airbnb, Google en Lonely Planet, hebben het enorme succes gezien. We hebben bewezen dat fotografie on-demand op schaal kan worden gedaan, voor een concurrerende prijs, terwijl de fotografen eerlijk betaald worden,’ meent CEO Andy Yang.

Maar als je niet geïnteresseerd bent in een licentie, kun je toch veel plezier halen uit deze app. Het fotograferen in RAW formaat en de vele mogelijkheden die je hebt om deze bestanden te bewerken, maken deze app meer dan de moeite waard. 

Meer informatie over de app kun je vinden in de iTunes App Store, of download de app en ontdek hem zelf!

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja