Raquel Huijgen wint Fotoacademie Fotocompetitie

Raquel Huijgen wint Fotoacademie Fotocompetitie

Julian 1829 0
Raquel Huijgen is de winnaar van de Fotoacademie Fotocompetitie. Haar werk werd voor de vakjury uitgekozen. Vijftig finalisten streden om de prijzen. De publieksprijs gaat naar Diewertje Bravenboer.

Er werden meer dan 3200 foto's ingezonden voor de Fotoacademie Fotocompetitie. Uit alle inzendingen werden vijftig finalisten geselecteerd, zij kregen een nieuwe opdracht. De vakjury, bestaande uit docenten van de Fotoacademie en de hoofdredacteuren van New Dawn en DIGIFOTO Pro, heeft deze opdrachten beoordeeld en Raquel Huijgen als winnaar gekozen.

Raquel wint een basisopleiding aan de Fotoacademie ter waarde van 1195 euro (of korting op de vakopleiding ter grootte van dat bedrag), of 1000 euro cash. Daarnaast krijgt ze een publicatie in New Dawn en DIGIFOTO Pro.

Een opvallend detail is dat Raquel de enige was uit 3200 inzendingen die zowel door de vakjury als het publiek werd gekozen voor de finaleronde. Alle finalisten ontvangen een leuke attentie en worden geëxposeerd worden bij de Fotoacademie.

Winnaar: Raquel Huijgen

'Het werk van Raquel Huijgen heeft iets raadselachtigs. Subtiel gebruikmakend van vorm en licht zet ze aan tot nadenken en reflectie op haar gekozen thema 'Verandering'. Vooral het beeld met het licht dat over de deur beweegt is van een simpele schoonheid,' zegt Nicole Segers, jurylid en docent aan de Fotoacademie.


Foto's © Raquel Huijgen

Raquel over haar winnende foto's: '2015 is voor mijn een jaar om mijn fotografie verder te ontwikkelen. Een jaar waar ik doe wat ik wil, mijn "handtekening" bewaak en verder uit wil werken maar vooral de technische kant van het fotograferen wil leren. Die stappen nemen om serieus met mijn fotografie verder te gaan. Deze werken zijn, zoals mijn andere werken, zelfportretten. Ik vind het heerlijk om conceptueel te werken, maar loop steeds vaker tegen mijn technische onkunde aan. Dus: 2015 is tijd voor verandering!'

Publiekswinnaar: Dieuwertje Bravenboer

Een samengestelde publieksjury heeft uit de finalisten met overtuiging een winnaar gekozen. Diewertje Bravenboer kreeg de meeste stemmen en sleept daarmee een Macbook Pro in de wacht.

Diewertje Dravenboer
Foto © Dieuwertje Dravenboer