Rafa Herrero - Landschapsfotografie

Redactie 1961 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Rafa Herrero Burgui uit Irun, Spanje, vertelt over zijn landschaps­fotografie en zijn voorliefde voor de simpele dingen om hem heen.

Tijdens zijn studie journalistiek fotografeerde hij al, maar sinds twee jaar is Rafa onafscheidelijk van zijn digitale camera. Zo stelt hij: "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in beeldcultuur en fotografie, maar de echte passie voor fotografie ontstond in 2006. Toen ruilde ik mijn oude Nikon 401X in voor een Nikon D70."­

Less is more
"In mijn fotografie probeer ik uitdrukking te geven aan de schoonheid van het landschap. Ik hou ervan om de waarde van eenvoudige objecten te laten zien. Doordat ik vaak een object in een enorme open ruimte fotografeer, stralen mijn foto's een bepaalde eenvoud uit. Dat is voor mij ook de reden om in zwart-wit te werken. Soms fotografeer ik ook mensen in mijn landschappen. Dat is dan vooral om de nietigheid van de mens ten opzichte van de natuur te tonen."

Zijn helden
Door zijn opleiding als journalist, heeft Rafa vooral bewondering voor grote persfotografen. Rafa: "Ik heb veel geleerd door te kijken naar de wijze waarop fotografen als Robert Capa, Brassaï en Henri Cartier -Bresson zichzelf uitdrukken in zwart-wit beelden. Laatst heb ik ook het werk ontdekt van de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken. Als het gaat om landschapsfotografie mag het werk van Ansel Adams niet vergeten worden."

Toekomstplannen
Rafa heeft al genoeg plannen voor de toekomst: "Ik zou graag meer met licht gaan experimenteren. Dit vormt dan het hoofdthema van mijn foto's. Ik ben ook geïnteresseerd in nachtfotografie. Daarnaast zou ik graag verder gaan met portretfotografie, maar dat is een genre, waarmee ik erg weinig ervaring heb."
El Hombre perplejo (Paisa velado)


Lohia IV


Terraza K


Viaje a ninguna parte


Estructura Flotante

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie