Radiopopper introduceert PX en JrX systeem

Julian 1865 0
Radiopopper heeft een 2e generatie van haar radiografische flitssysteem geïntroduceerd. De nieuwe radiotriggers zullen over enkele maanden ook in Europa verkrijgbaar zijn.

Met Radiopoppers kun je draadloos meerdere flitsers aansturen, met behoudt van ETTL of iTTL lichtmeting en High Speed flitssynchronisatie. Door gebruik te maken van radiosignalen hoeven de flitsers niet in elkaars zicht te staan, wat wel het geval is bij gebruik van infraroodsignalen. Flitsers kunnen tot afstanden van meer dan 500 meter aangestuurd worden.

Het nieuwe X-systeem gebruikt dezelfde radiohardware als de eerste generatie en kan daardoor probleemloos samenwerken. Het nieuwe systeem kan automatische flitslichtmeting zoals ETTL en iTTL combineren met handmatige studioflitsers. Met de zenders kun je de flitssterkte van Alien Bees studioflitsers op afstand regelen.

De nieuwe Radiopoppers komen in twee smaken. Het geavanceerde PX-systeem en de goedkopere Radiopopper JrX. De zenders zijn zo’n 30 procent kleiner geworden dan hun voorgangers, spatwaterdicht en de batterij kan eenvoudig vervangen worden. Ook de firmware kan van een update worden voorzien zodat in de toekomst functionaliteit toegevoegd of verbeterd kan worden.

Van de JrX ontvanger komen twee versies op de markt.   De JrX Basic en Studio  zijn hardwarematig aan elkaar gelijk, enkel de firmware is verschillend. De datapoort is alleen bij de Studioversie geactiveerd. Met deze aansluiting kunnen studioflitsers van de merken Alien Bees en White Lightning op afstand ingesteld worden.Prijzen en beschikbaarheid
De Radiopopper PX zender en ontvanger zijn in Noord Amerika vanaf eind januari beschikbaar. Het JrX-systeem wordt eind februari verwacht. Acht weken later zullen de nieuwe Radiopoppers volgens de fabrikant ook in Europa beschikbaar komen.

  • PX zender – 249 dollar
  • PX ontvanger – 249 dollar
  • JrX zender + JrX ontvanger Basic – 99 dollar
  • JrX zender + JrX ontvanger Studio – 129 dollar
  • JrX zender – 69 dollar
  • JrX ontvanger Basic – 59 dollar
  • JrX ontvanger Studio – 89 dollar
  • Software Upgrade (Basic > Studio) – 50 dollar

Bezitters van een eerdere generatie Radiopoppers kunnen tot 1 maart 2009 hun P1 zender of ontvanger inruilen voor 125 dollar korting (per unit) op het PX-systeem. Heb je de P1 gekocht tussen 12 oktober 2008 en 1 maart 2009, dan loopt de korting op tot 180 dollar.

Meer informatie over de nieuwe Radiopoppers vind je op radiopopper.com/blog/