Nieuwe video van Mike Olbinski

Pulse – spectaculaire stormen in zwart-wit

Redactie DIGIFO... 1302 0
Denk je aan timelapsevideo's van landschappen, dan denk je al snel aan mooie luchten met spectaculaire kleuren, zeker als er slecht weer op komst is. In de nieuwe timelapsevideo van Mike Olbinski zien we stormen ontstaan en ontwikkelen in zwart-wit, wat voor bijna buitenaardse beelden zorgt.

Mike Olbinski maakt al jaren timelapsevideo's van heftige stormen en orkanen en vrijwel altijd met heftige kleuren die zorgen voor een dramatische lucht. 'Soms zorgen de kleuren voor net dat beetje extra waardoor een simpele storm iets speciaals wordt.' Aldus Olbinski. Maar de Amerikaanse fotograaf heeft ook een liefde voor zwart-wit en is van mening dat je pas echt de texturen, bewegingen en emotie van een storm kan vastleggen als je de kleuren weghaalt. En in zijn nieuwste video kan je goed zien wat hij bedoelt.

Lees ook: Monsoon III – Mike Olbinski

 

Pulse: The Making of

Pulse is een verzameling van een aantal van de favoriete clips die Olbinski in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Hij speelde al jaren met het idee om een zwart-wit video te maken, maar werd tegengehouden door zijn gebrek aan kennis op het gebied van videobewerking. Nu, met een stuk meer ervaring en hulp van een goede vriend kwam hij erachter hoe hij dit kon doen zonder elke foto om te zetten in zwart-wit en dit achter elkaar te zetten.

Kijk voor meer informatie op de website van Mike Olbinski.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie