Pulitzerprijs 2009 uitgereikt

Julian 555 0
De prestigieuze Amerikaanse Pulitzerprijzen zijn gisteren uitgereikt. De fotocategorieën werden gewonnen door Patrick Farrell, met foto’s van orkaan Ike, en Damon Winter met zijn memorabele foto’s van Obama’s campagne op weg naar het presidentschap.

De Pulitzerprijs worden sinds 1917 jaarlijks in april toegekend door de School of Journalism van de Columbia-universiteit in New York. De prijs kent verschillende categorieën, waaronder journalistiek, literatuur, kunst, muziek en ook fotografie. De winnaars ontvangen een geldprijs van 10.000 dollar.

Breaking News Photography

De categorie Breaking News Photography is gewonnen door de 49-jarige Patrick Farell. Fotograaf voor de Miami Herald sinds 1987. Hij fotografeerde in 2008 de orkaan Ike, die meer dan 800 slachtoffers eiste in Haïti.


Foto: Patrick Farrell, The Miami Herald - November 25, 2008
Bekijk de hele serie

Feature Photography

De categorie Feature Photography is gewonnen door Damon Winter. Hij krijgt de prijs voor zijn foto’s van de presidentiële campagne van Barack Obama. In de serie legt hij de verschillende aspecten van de campagne gedenkwaardig vast, aldus de jury.
 

Damon Winter, The New York Times - 2008
Bekijk de hele serie