Prototype Olympus 300mm f/4 Pro op de PhotoPlus Expo 2015

Prototype toont beeldstabilisatie in Olympus 300mm f/4 Pro-objectief

PieterMolenaar 1756 1
Een aankomend Olympus 300mm f/4 Pro teleobjectief krijgt definitief de beschikking over beeldstabilisatie. Dat liet de fabrikant zien aan de hand van een prototype op PhotoPlus 2015 in New York. Het prototype is namelijk voorzien van een knop voor beeldstabilisatie.

De foto op de site m43rumors toont aan de linkerzijde duidelijk de schuifknop voor het aan of uit zetten van de beeldstabilisatie. De geruchten over de toevoeging van deze functionaliteit lijken daarmee bevestigd te zijn.

Uitstel

Het professionele teleobjectief was eigenlijk begin 2015 al verwacht, maar Olympus besloot uiteindelijk de introductie tot nader order af te blazen. Het Japanse bedrijf hulde zich in stilzwijgen over de reden van het uitstel. Wel publiceerde Egami in juni 2015 een Olympus-patent voor een 300mm f/4-objectief met beeldstabilisatie. 

Snel na het uitstel van het teleobjectief deden geruchten de ronde dat het al dan niet toevoegen van beeldstabilisatie  hier de oorzaak van was. Het objectief zou daarmee ook interessant zijn voor eigenaren van micro four thirds-camera's van Panasonic, die in de meeste gevallen niet over een gestabiliseerde sensor beschikken zoals de modellen van Olympus.

Prototype Olympus 300mm f/4 Pro objectief op PhotoPlus Expo 2015 in New York met IS-knop

afbeelding van Blondeel Patrick

Het zou tijd worden dat de lens er komt, de concurrentie staat niet stil.
Als de kwaliteit even goed is als de 40-150 pro ben ik koper.
We hebben nu lang genoeg gewacht, komaan Olympus!
Patrick