Prototype onaangekondigde Fujifilm X-T2 kort aangeboden op eBay

Prototype onaangekondigde Fujifilm X-T2 kort aangeboden op eBay

PieterMolenaar 2384 0
Op eBay heeft dit weekend korte tijd een advertentie gestaan voor een pre-productiemodel of prototype van de nog onaangekondigde Fujifilm X-T2. Het prototype werd voor een bedrag van omgerekend ongeveer 2250 euro aangeboden. De advertentie is inmiddels verdwenen van eBay.

Het komt niet vaak voor dat een camera, al dan niet een prototype of pre-productiemodel, op een veilingssite te koop aangeboden wordt, laat staan als het model nog helemaal niet officieel aangekondigd is. Op de goede bedoelingen van de verkoper is dus wel wat af te dingen. Ook het feit dat de verkoper geen Paypal-betalingen accepteerde en dat het item verstuurd zou worden vanuit Itali√ę, waren op zijn minst verdacht te noemen.

Iso 12.800

Hoewel de advertentie voor de Fujifilm X-T2 inmiddels niet meer terug te vinden is op eBay, heeft PhotoRumors de bij de advertentie getoonde foto's van de camera nog online staan. FujiRumors heeft de bewuste foto's uit de advertentie verwijderd, maar heeft wel andere uitgelekte foto's van de camera gepubliceerd.

Uit de foto's is af te leiden dat Fujifilm geen grote wijzigingen doorgevoerd heeft aan de body van het nieuwe model. Wel valt op dat de iso-knop nu iso 12800 als hoogste stand heeft, tegenover iso 6400 bij de huidige X-T1. Ook zou de lcd achter nu meer bewegingsvrijheid hebben en heeft Fujifilm een joystickje toegevoegd rechtsachter voor onder meer de selectie van af-punten. Net als bij de X-Pro2 zien we bij het pre-productiemodel van de X-T2 verder een extra waarde op de draaiknop voor de belichtingscompensatie.