Prototype Leica M10 laat zich zien

jesse kraal 9400 4
Een oplettende lezer van Leicarumors.com spotte een digitale Leica M-camera die afwijkt van de M8 en de M9. Het gaat zeer waarschijnlijk om een prototype van de M10. Heel duidelijk zijn de foto's niet, maar we zien wel enkele veranderingen zoals een groter scherm en een digitale accessoirepoort.

Je moet heel goed de spyshots van zeer matige kwaliteit bestuderen om verschillen te zien met de M8 en de M9. Waarom de oplettende lezer van Leicarumors.com doorhad dat het waarschijnlijk om de Leica M10 gaat? Waarschijnlijk vanwege de manier waarop de persoon op de tweede foto de camera vasthoud. Dit impliceert dat de nieuwe meetzoeker live view krijgt, voor het eerst op een M-camera.

Leica M10

Wat we verder kunnen opmaken uit de kleine foto's zijn een groter scherm, waarschijnlijk ook met een 3:2- in plaats van 4:3-verhouding, een andere layout van de knoppen rechts van het scherm en een digitale accessoirepoort onder de flitsschoen. Daarmee kun je waarschijnlijk de nieuwe Viso-flex van de Leica X2 ook op de M10 gaan gebruiken.

Photoshop

Om het een en ander wat duidelijker te maken, hebben we ons in Photoshop uitgeleefd op de achterkant van de Leica M9 om je een idee te geven hoe de M10 eruit komt te zien. Waarschijnlijk krijgen we op de Photokina in Keulen, aankomende september, de echte Leica M10 te zien.

Leica M10 impressie
Onze impressie van de Leica M10. Waarschijnlijk krijgen we de echte M10 op de Photokina in september te zien.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van prager

Ik zie duidelijk zes menuknoppen links van de display.:)~

afbeelding van jesse kraal

Duidelijk is misschien niet helemaal het goede woord, maar het lijkt er op dat je gelijk hebt. We hebben de afbeelding even aangepast. Ook het hoekje linksboven de zoeker klopt nu.

afbeelding van Milad

Ik heb gelezen dat leica ook een camera gaat maken dat mixt tussen x en m. Zal het m10 zijn? omdat het extra ISO knop(en liveview) heeft,,,,, dat houdt in dat ze cmos sensor gaan gebruiken... hoop niet, ik zou gewoon een opvolger willen zien van m9 met een unieke/leuke functie. (SIMPLICITY)

afbeelding van Erik Hebbelynck

De keuzeknop rechts staat veel te ver naar de zijkant, in de kromming, buiten bereik van een rechterduim,
EN is veel te klein om ergonomisch correct te zijn.